Oldal kiválasztása

Sajtos röszti-gofri

Hogy mi a csuda ez? Az amerikaiak egyik kedvelt finomsága, eredetileg hash brown – ami nagyjából a mi rösztinknek felel meg, sajttal turbózva, gofrisütőben sütve. Ha eddig gondolkodtál, vegyél-e gofrisütőt, nos a válasz innentől biztos, hogy igen 🙂

Hozzávalók 4-6 személyre

  • 85dkg reszelt burgonya
  • 1 dupla maroknyi reszelt sajt, lehetőleg valami jó ízes
  • 6 evőkanálnyi olvasztott vaj
  • 1 teáskanálnyi só (eredetileg 1 evőkanálnyit ír, de higgyétek el, ez csak elírás lehet 🙂
  • 1/4 teáskanálnyi őrölt bors

Elkészítés

Melegítsük fel a gofrisütőt. Bár ezek általában tapadásmentesek, a biztonság kedvéért fújjuk be olajjal.

Egy nagy tálban keverjük jól össze a hozzávalókat.

Ha a sütő forró, tegyünk a formákba egy-egy adagot a krumplis masszából, és csukjuk rá a fedelet. Hallanunk kell egy csábító, sistergő hangot 🙂 Süssük őket aranybarnára, ez 10-15 percet is igénybe vehet. Időnként ellenőrizzük, nehogy megégjenek. Ha elkészültek, vegyük ki őket óvatosan, ha kell, egy spatula segítségével, és süssük ki a többi gofrit is.

Fogyaszthatjuk reggelire, uzsonnára, húshoz köretnek, ahogy tetszik. Mindenképpen finom!

Jó étvágyat!

Forrás: Ree Drummond, The pioneer woman – Cheesy Waffle Hash Browns

Tetszett?