Oldal kiválasztása

Vörös bársony – bögrében!

Van a bögrés süti. És van a bögrés süti tuti krémsajtos bevonattal. Csak egy jó nagy bögre, és egy mikró kell hozzá!

Hozzávalók 1 adaghoz

A tésztához:

  • 3 evőkanál tej
  • 1/2 teáskanál almaecet
  • 12 csepp piros ételfesték
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 1/4 teáskanál vanília kivonat
  • 30g liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • 1/4 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só

A krémhez:

  • 2 evőkanálnyi szobahőmérsékletű krémsajt
  • 1 evőkanálnyi porcukor
  • 1-2 csepp vaníliakivonat

Elkészítés

Keverjük el a tejet az ecettel a bögrében (kb. 3,5dl-es legyen). Öntsük hozzá a színezéket, az olajat és a vaníliát. Keverjük el teljesen egymásban a folyadékokat, majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókat. Legyen tökéletesen homogén a massza!

Tegyük a bögrét a mikróba, és legmagasabb fokozaton melegítsük 1 – 1,5 percig. (Mikrótól függ, inkább 2 részletben melegítsük, vigyázzunk, ki ne szárítsuk!) Egy fogpiszkálóval ellenőrizhetjük, készen van-e. Ha szárazan jön ki a tésztából, akkor jó.

A krém elkészítése egyszerű, mint a pofon. Minden összetevőt összekeverünk, és voila, kész is van 🙂 Ha a süti pihent pár percet, és már nem tűzforró, tegyük a krémet a tetejére, és kanalazzuk együtt a tésztával.

Jó étvágyat!

Forrás: Ree Drummond, The pioneer woman – Red Velvet Mug Cake

Tetszett?